15 Seo Tips Voor MKB Websites

From Mu Origin Wiki
Revision as of 07:40, 2 June 2020 by Zoekmachinetail211 (Talk | contribs) (Created page with "<p>De reden dat javascript navigatie niet werkt is dat het niet wordt gelezen door de zoekrobot. De zoekrobot leest enkel de HTML van een webpagina en ziet de javascript niet....")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

De reden dat javascript navigatie niet werkt is dat het niet wordt gelezen door de zoekrobot. De zoekrobot leest enkel de HTML van een webpagina en ziet de javascript niet.6. Snelheid van de websiteDe snelheid van de website wordt een nieuwe factor die bepaald hoe hoog je website in de zoekresultaten van Google wordt getoond. Hieronder zie je een interview met Matt Cutts die uitlegt dat snelheid in de toekomst belangrijk gaat worden voor Google.7. Alt tag bij plaatjes en foto's: geef je plaatjes en foto's een naamGoogle kan geen plaatjes lezen en weet ook niet wat de inhoud van een plaatje is. Een oplossing hiervoor is de alt tag. Met deze alt tag kun je de inhoud van plaatjes zelf benoemen. Het is zeg maar de titel van je plaatje of je foto. Gebruik je keywords om je plaatjes en foto's een naam te geven. Optimaliseer dus met je belangrijkste keywords. Deze dienen, net als bij de title tag, vooraan in de alt tag te verschijnen. internet marketing nederland /p>


8. Meten = weten. Google AnalyticsGoogle Analytics is simpel te implementeren. Je plakt een stukje javascript code in de HTML van je website en vanaf dat moment kun je met je Google account dagelijks het bezoek op je website analyseren. Als je niks weet van Google Analytics dan kun je op het web genoeg informatie vinden om een start te maken of je webmaster om hulp vragen.9. BreadcrumbsIk schreef al eens een artikel over breadcrumbs. Een breadcrumb bestaat uit linkjes. In een breadcrumb kun je een aantal pagina’s terug navigeren. Dit is erg makkelijk als je de weg compleet kwijt bent in een website. Je kunt dan altijd 1,2 of 3 niveau’s terug klikken. Zie het voorbeeld hieronder.Niet alleen uit gebruiksvriendelijk oogpunt zijn breadcrumbs aan te raden. Vanuit zoekmachine optimalisatie perspectief zijn breadcrumbs goed voor internal linking (interne linkjes). Je belangrijkste keywords staan als het goed is in de breadcrumb trail.

10. Zet CSS in een apart documentIk raad aan om voor CSS style een apart document aan te roepen. De zoekrobot hecht namelijk de meeste waarde aan de eerste 200 woorden in de tekst. Als deze eerste 200 woorden uit de CSS worden gehaald dan heb je voor niks je keyword analyse gedaan. Als je voor CSS een apart document aanroept dan heb je dit probleem niet. Vraag je webmaster je hierbij te helpen!11. Google WebmastertoolsGoogle Webmastertools is een erg bruikbaar instrument om je site performance in de gaten te houden. Samen met Analytics is het een onmisbare schakel voor elke webmaster. Google Webmastertools geeft je rapporten over:- de snelheid van je site;- hoe je site het doet op het web;- met welke zoekwoorden jouw site door Google in verband wordt gebracht;- eventuele fouten in de HTML van je site.En nog veel meer. Google Webmastertools is simpel te installeren met een stukje code op je homepage.12. Zorg dat je geen penalty krijgtEen Google penalty betekent vaak een daling in de plek waar je staat in de zoekresulaten. Of erger, je site is totaal niet meer vindbaar in Google. Een paar weken geleden kreeg ik een paniektelefoontje van een vrouw wiens site meer dan 50 posities naar beneden was gekelderd op haar belangrijkste zoekwoorden.Wat was er aan de hand? Zij had een 10-tal sites in eigendom die allemaal naar elkaar linkten. Het was eigenlijk een kunstmatig in elkaar gezet spambolletje.Pas hiervoor op. Als je hiermee te maken krijgt dan zul je namelijk alles moeten aanpassen. Daarna kun je bij Google een heroverwegingsverzoek indienen om je site weer zichtbaar te krijgen. Dit moet je doen in Google Webmastertools.13. Optimaliseer in Nederland alleen voor GoogleGoogle heeft een marktaandeel van meer dan 95%. Optimaliseren voor zoekmachines zoals Bing, Yahoo of Ask heeft geen zin in Nederland. Een makkelijke manier om dit te kunnen zien is in je Google Analytics. Je kunt daar zien dat je site relatief weinig traffic genereert uit andere zoekmachines dan Google.14. Zorg voor een goed Content Managment SysteemZorg dat je een goed en betrouwbaar Content Management Systeem aanschaft. Ik heb eens een artikel geschreven over tips voor een zoekmachine vriendelijk CMS. Lees dit artikel eens goed door. Het is een erg bruikbaar artikel voor beginners.15. Kijk bij je concurrentenSpieken bij je concurrentie is goud waard. Internet maakt het erg makkelijk om te spieken bij de concurrentie. Vooral voor Google optimalisatie is het bruikbaar en simpel om bij de concurrentie te kijken. Op deze manier kun je zien op welke woorden de concurrentie is geoptimaliseerd en waar zij hun links vandaan halen.